НОВОСТИ

Вујичић: Овакве измјене Изборног закона за нас су неприхватљиве

28/12/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић рекао је гостујући  у Јутарњем програму да посланици ове странке неће подржати приједлог измјена Изборног закона који је предложила СДА.

– Мора се ријешити питање чланова Централне изборне комисије и да ЦИК мора бити независан – поручио је Вујичић.

 

Нагласио је да би ЦИК требао бити независан орган, али да то није тако.

 

– У ЦИК-у сједе представници политичких странака и они су организовали састанак са дијелом посланика Парламентарне скупштине БиХ, гдје су нам презентовали у усменој форми увођење нових технологија за вријеме изборног процеса, а то неће имати нашу подршку – поручио је Вујичић.

 

Када је ријеч о суђењу предсједнику Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу Вујичић сматра да је то политички обрачун у којем Кристијан Шмит грубо злоупотребљава правосудне институције БиХ.

 

– Суђење је потпуна фарса. Додик је под ударом дијела међународне заједнице. Он има велику подршку народа, и народ стоји иза њега. Циљ свега је да се дестабилизује Српска, али ми то нећемо дозволити – поручио је Вујичић.

 

Када је ријеч о прослави 9. јануара Вујичић је рекао да Шмит својим изјавама и тумачењима закона које је усвојила Народна скупштина Републике Српске никада неће забранити Србима да обиљежавају Дан Републике.

 

– То је један од најбитнијих датума када је и формирана Република Српска, а Шмит своје фрустрације може лијечити у Баварској, а не у Српској – истакао је Вујичић.

 

Додао да је Република Српска славила 9. јануар и да ће га славити и даље.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести