НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Вујичић: Политичко сљепило опозиције у покушају остваривања поена на монтираној оптужници

17/08/2023

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Мирослав Вујичић рекао је да опозиција, нажалост, не схвата да се, ако се дозволи рушење институције предсједника Српске монтираним тужилачким процесима отвара опасан процес слабљења позиције Републике и да сваки званичник може доћи на удар Тужилаштва зато што ради свој посао за који га је народ овластио.

 

Вујичић је истакао да је политичко сљепило покушати остварити поене, сврставајући се на страну Тужилаштва које је под утицајем америчке и британске амбасаде.

 

– Очигледна мржња према Додику поједине опозиционаре води у опасан процес подршке монтираним тужилачким процесима и слабљења позиције, замјена теза да су институције Републике Српске криве за кризу, а не Тужилаштво које поступа на основу наметнутих закона од њемачког пропалог парламентарца – рекао је Вујичић.

 

Он је подсјетио да су у Републици Српској институције формиране у тешкој борби од 1992. до 1995. године и да су потврђене у Дејтону.

 

– Република Српска је под константним притиском од Дејтонског мировног споразума до данас, а ово је кулминација притиска на институцију предсједника коју вољом народа обавља Милорад Додик – нагласио је Вујичић.

 

Он је рекао да Народна скупштина Републике Српске доноси законе, а предсједник мора да их потпише и Службени гласник објави.

 

– У овом тренутку је Милорад Додик предсједник, народ га је бирао и овластио да, између осталог, потписује законе – ако не извршава ове обавезе онда крши Устав – напоменуо је Вујичић.

 

Он је истакао да прича коју подмеће опозиција нема смисла.

 

– Политичка борба је потпуно легитимна, али нападати институцију предсједника Републике Српске када Тужилаштво покреће монтирани поступак на основу измјене Кривичног закона БиХ коју није донијела Парламентарна скупштина БиХ него неки колонијални управитељ, може бити контрапродуктивно – навео је Вујичић.

 

Он је подсјетио опозицију да су и избори показали кога народ Источног Сарајева подржава, те поручио да нико нема право да напада институције Републике Српске које су увијек биле подршка свим општинама Источног Сарајева кроз пројекте, школе, болнице и никад нису дијелиле на СНСД-ове или СДС-ове општине или начелнике.

 

– Надам се да ће доћи вријеме када ће свако радити свој посао, начелници да се баве проблемима локалних заједница, а не високом политиком. Ко жели да буде предсједник или члан Предсједништва може се кандидовати, па нека проба, а народ се јасно опредијелио за Милорада Додика на прошлим изборима – рекао је Вујичић.

 

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита.Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести