НОВОСТИ

Вулић: Судским процесом против Додика и Лукића тестирају стрпљење српског народа у БиХ

15/10/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић навела је да ће судски процес против Милорада Додика и Милоша Лукића који почиње сутра, бити регионална, а не само локална тема.

 

Сања Вулић

 

– Судски процес који се води Суд БиХ је абнормална ситуација. До сада никада није виђено у постдејтонској БиХ да судите некоме ко је радио свој посао – навела је Вулићева за РТРС.

Вулић је навела да је Додик радио свој посао и само изговарао став људи који живе у Републици Српској.

Она сматра да се иза процеса крије друга намјера, дијела међународне заједнице и сарајевске политике, а то је покушај политичке ликвидације Милорада Додика, али и ликвидацију Републике Српске.

– Дуго времена покушавају да одстране Додика са политичке сцене. Када су увидјели да је то немогуће и да ужива огромно повјерење грађана, почели су да јуришају на нешто што не постоји а то је термин “државна имовина” – поручила је Вулићева.

Истакла је да ће било каква осуђујућа пресуда у овом случају значити да неће бити ни БиХ, они овим судским процесом, каже Вулићева, тестирају стрпљење српског народа у БиХ.

– Овдје се поставља питање ко може са стране да одлучује како ће да поступају посланици у НСРС, а по чијој одлуци је поступио и в.д. директора Службеног гласника Милош Лукић – навела је Вулићева.

Подсјећамо, на сутрашњем рочишту би предсједник Српске Милорад Додик и в.д. директора “Службеног гласника” Милош Лукић требало да се изјасне о кривици по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора “Службеног гласника” Милоша Лукића за непоштивање одлука Кристијана Шмита кога Српска не сматра високим представником, јер његово именовање није потврђено у Савјету безбједности УН.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести