НОВОСТИ

Вулин и Врањеш: Срби се неће одрећи Косова и Метохије и Републике Српске

28/06/2024

Србија гарант очувања Републике Српске и Срба који живе у њој, те да је свака промјена Дејтонског споразума апсолутно неприхватљива и да је за Србе само изворни Дејтонски споразум прихватљив и могућ, изјавили су потпредсjедник Владе Србије Александар Вулин и амбасадор БиХ у Србији Александар Врањеш.

 

Александар Вулин и Александар Врањеш (фото: TANJUG/ Vlada Republike Srbije)

Александар Вулин и Александар Врањеш (фото: TANJUG/ Vlada Republike Srbije)

 

Вулин и Врањеш, који су се састали данас, поводом обиљежавања Видовдана, у Градској кући у Крушевцу честитали су свим Србима Видовдански празник, пожељевши српском народу јединство и слогу, национално обнављање и успон.

– Срби су на Видовдан 1389. године, а потом и 1914. године трајно одабрали слободу. Србија која чува своју слободу и независност, нипошто се неће одрећи Косова и Метохије и Републике Српске, али се неће одрећи ни себе, своје историје чије је средиште видовдански завјет који српском националном бићу даје пун смисао, баш као ни својих традиционалних пријатеља попут Кине и Русије који пред Србију не постављају политичке услове и захтјеве – поручио је Вулин.

Врањеш је истакао да су Срби слободарски народ,

– Српска се чврсто опире свакој врсти историјског ревизионизма, измишљеним геноцидима и покушају да се занемаре и забораве све српске жртве пострадале у Јасеновцу, Јајинцима, Шумарицама, Пребиловцима, Гаравицама, Доњој Градини, Дракулићу, Јадовну, Пагу, Старом Броду и многим другим стратиштима – рекао је Врањеш.

Вулин и Врањеш истакли су да Срби желе и заслужују јединствену државу.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести