НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

“Закључци парламента Српске се поштују”

28/08/2023

Закључци Народне скупштине Републике Срспке се поштују и примјењују. Углед парламента је очуван. Никакве измјене, корекције или распава ради постизања политичких поена нису потребне одговор је Ненада Стевандића на захтјев опозиције о одржавању посебне сједнице.

 

 

Доказ за то су и текстови приједлога о Уставном суду БиХ које су на 20. редовној сједници у савјету министара представили српски министри.

“С обзиром на то да су српски министри представили текстове приједлога закона о Уставном суду БиХ и о престанку мандата страних судија и да представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ и институцијама Републике Српске активно раде на затварању ОХР-а, сматрамо да су на овај начин испоштовани закључци Народне скупштине Српске”, рекао је Ненад Стевандић, предсједник НСРС.

Овакав одговор опозицији није по вољи. За њих је он крајње неприличан функцији коју Ненад Стевандић обавља. Од захтјева за посебну сједницу не одустају. Већина њих очигледно заборавља да за закључке за које сматрају да су наводно прегажени није ни гласала.

“Ја ово не желим да коментаришем. Само мислим да читање овог текста само по себи све говори. Ко је како гласао за који закључак или закон није важно”, рекао је Игор Црнадак, шеф Клуба посланика ПДП-а у НСРС.

Данас су им ти исти закључци важни и бране их што је потпуни парадокс, одговарају из СНСД-а. Политика Игора Црнатка и њему сличних је политика деструкције. У својим наступима каже Младен Илић покушавају да извуку суштину али им то не успјева.

“Причамо о некаквим закључцима Народне скупштине који су и даље на снази који се поштују. Сва та прича је један популизам који покушава доћи до одређеног броја односно њиховог чланства да оправдају оно што у суштини не раде”, рекао је Младен Илић, посланик СНСД-а у НСРС.

У писму је наглашено и да за сазивање посебне сједнице у овом случају нису испуњени ни услови. По пословнику то може затражити 28 народних послника, односно трећина од укупног броја. То значи да према њему опозицији није дато право да могу тражити сазивање посебне сједнице.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести