НОВОСТИ

Живковић Рајилић: Неприхватљив Марфијев однос са позиције силе према званичницима Српске

01/11/2023

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да је крајње неприхватљиво да се амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи са позиције силе односи према највишим званичницима Републике Српске.

Рајилићева је упитала откуд америчком амбасадору, који је акредитован у БиХ, право да може одлучивати шта да се ради у БиХ и у Републици Српској као њеном ентитету.

 

– Нити предсједник Републике Српске Милорад Додик шта ризикује нити Марфи има са тим било шта – рекла је Срни Рајилићева.

 

Према њеним ријечима, Марфија се ништа не пита и он би требао да ради на побољшању односа БиХ и САД, а не да се петља и да проводи силу у БиХ.

 

– Понашање Марфија је непримјерено и дипломатски непрофесионално. Вјероватно да је он као плаћеник неких кругова велики србомрзац – указала је Рајилићева.

 

Рајилићева је закључила да званичници Републике Српске не би требали да придају било какакв значај изјавама Марфија и њему сличних западних дипломата, већ да искључиво раде у интересу српског народа и Републике Српске.

 

Марфи је навео у ауторском тексту да “САД неће стајати по страни док предсједник Додик и његови политички другови покушавају поцијепати ткиво БиХ, дестабилизовати земљу и регион и спријечити напредак БиХ према ЕУ”. Додика је оптужио да “блокира владу, пријети миру и настоји уцјењивати ​​или малтретирати друге политичке лидере у земљи, као и међународну заједницу”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести