НОВОСТИ

Жунић: Писма упутити на све значајне свјетске адресе

03/11/2023

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић оцијенио је да институције Српске на све значајне свјетске адресе треба да упуте писма, попуту оног које је парламент Српске данас послао америчком сенатору Џин Шахин.

 

 

Он каже да оваква писма институције Српске морају упутити јер је тренутно на сцени удружени злочиначки подухват против Републике Српске, њене имовине, институција и надлежности с циљем централизације БиХ.

Жунић је навео да је Народна скупштина Републике Српске упутила писмо Шахиновој јер је изнијела нетачне информације о тренутној ситуацији у БиХ.

“Добро је што смо упутили писмо како бисмо показали праву ситуацију некоме ко је инструисан и спреман да лажно оптужи предсједника Републике Српске Милорада Додика и Народну скупштину”, изјавио је новинарима Жунић.

Он је нагласио да се Република Српска бори за истину и демократију, Устав, Републику Српску и њене надлежности.

“Када је ријеч о опозицији очито је да нема храбрости, нити воље да подржи овакво писмо. Њима је главни циљ да Додик буде помјерен из политичког живота како би дошли до функција”, рекао је Жунић.

Шеф Клуба посланика СП-а у Народној скупштини Срђан Тодоровић каже да Шахин није квалитетно обавијештена о приликама у БиХ.

“Намјера нам је била да јој укажемо на погрешне ставове. Покушавају се замијенити тезе у БиХ, иако је чињеница да су предсједник Републике, Народна скупштина и институције Српске посвећени Дејтонском мировном споразуму, Уставу, а тиме и очувању БиХ”, рекао је Тодоровић.

Народна скупштина Републике Српске упутила је данас писмо Шахиновој као одговор на њен позив ЕУ да санкционише предсједника Републике Српске Милорада Додика, те указала да је на сцени агресиван покушај урушавања гаранција и права Српске предвиђених Дејтонским споразумом.

Осим предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића, писмо су потписали и потпредсједници Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић и Петко Ранкић, те шефови посланичких клубова СНСД-а Игор Жунић, ДЕМОС-а Споменка Стевановић, Социјалистичке партије Срђан Тодоровић, Уједињене Српске Костадин Васић, НПС-а Драган Галић, те представници посланичких група СПС-а Максим Скоко и ДНС-а Предраг Нешић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести