НОВОСТИ

Жунић: Странци се покушавају играти са менталитетом у Републици Српској

18/07/2023

Странци су ушли у реформу правосуђа и покушавају се играти са менталитетом у Републици Српској и било којег другог народа, због чега постоји проблем да се донесе идентичан закон који постоји у 20 ЕУ земаља, рекао је шеф Клуба посланика СНСД-а у НСРС Игор Жунић током скупштинске расправе о Приједлогу закона о измјенама и допунама Кривичног законика Српске.

 

Игор Жунић

 

Жунић је истакао да тако испада да је Српска неспособна и да не може доносити законе.

“Ако не будемо размишљали својом главом, нећемо моћи ни у будућности, без обзира ко био на власти, да артикулишемо те процесе, да будемо демократска и слободна, независна земља која одлучује путем демократски изабраних својих представника, а то јесте ова Народна скупштина и демократија и скупштинска већина, јер је народ тако гласао и изабрао”, рекао је Жунић.

Жунић каже да су поједине одредбе предложеног закона разматрали стручњаци, многе организације, грађани и јавност већ дуги низ година, те да се ништа у вези са овим питањем није десило преко ноћи,

Он је оцијенио да у парламенту Српске данас влада демократска расправа, истакавши да је јасно да измјене предложеног закона омогућују да медијске слободе и говор, као и медијско новинарство и све оно што иде у правцу откривања истине у интересу општег добра је стављено у закон.

“Не постоји ниједна могућност да било ко, ко говори истину, чињенице и иде ка општем добру и нема намјеру да некога омаловажава да буде крив. Не постоји ниједан судија, ни тужилац, како год био способан или неспособан, да може другачије да одлучи”, нагласио је Жунић.

Жунић је додао да Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске није закон о медијима.

“Овдје покушавамо заштитити човјека, личност и породицу, неке вриједности које имамо, од лажи и да имамо закон који ће то сигурно урадити”, поручио је Жунић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести