НОВОСТИ

Жупљанин: Догађаји у Србији су дио “ружичасте револуције”, смишљене у центрима моћи

26/12/2023

Оно што ових дана гледамо у Београду, јесте дио већ утврђеног плана, у бојама “ружичасте револуције”, коју су стране силе припремиле, рекао је  универзитетски професор, стручњака за безбједност и предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слобода Жупљанин.

– Ово што опозиција у Србији ради, ради на штету свих Срба. Стране силе покушавају да промијене вољу народа, да се Србија казни јер није увела санкције Русији, ни признала независност тзв. Косова – истакао је Жупљанин.

 

Како он додаје, то није ништа друго него позив на рушење система на улици.

 

– Оно што је охрабрујуће, руководство Србије, на челу са предсједником Александром Вучићем, доказали су да су способни, те да су се одупрли оваквим провокацијама – додаје Жупљанин.

 

Када је ријеч о гласању Срба из Републике Српске, Жупљанин истиче, да тај број није могао да значајно утиче на резултат избора.

 

– Од тога ко је на власти у Србији, увелико зависи каква ће бити ситуација и у Републици Српској. Данас имамо ситуацију, када је однос Срба из Србије и Републике Српске на завидном нивоу – наводи Жупљанин.

 

Опозиција у Србији је дубоко корумпирана, нагласио је Жупљанин, истичући да поједини из опозиције и сами признају ко им даје новац.

 

– Њихов једини мотив је да извршавају налоге оних који их плаћају, али на сву срећу у Србији још увијек постоји довољно демократског интегритета – додао је Жупљанин.

 

Када је ријеч о Кристијану Шмиту, његовом дјеловању на простору БиХ, Жупљанин додаје да је од њега све могуће очекивати, али да његове радње немају некакав утицај, осим дестабилизије и додатног компликовања ситуације у БиХ.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести