НОВОСТИ

Жупљанин: Народним митингом “Српска те зове” показати јединство

15/04/2024

Декан Факултета за безбједност и заштиту у Бањалуци Слободан Жупљанин рекао је да је на народном митингу “Српска те зове” потребно показати јединство и очувати Републику Српску од напада којима је изложена.

Жупљанин је позвао грађане на митинг који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци и на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

 

– Очекујем већи степен јединства српског народа. И сада имамо свесрпскојединство, али постоје одеђени политички субјекти који из различитих разлога покушавају да избјегну то, подржавајући неког другог или радећи у интересу неких других. Очекујем да ће ово бити снажна нова енергија свим релевантним субјектима у Републици Српској да покажу одлучност у томе што се зове одбрана Републике Српске и интереса српског народа – рекао је он.

 

Жупљанин је рекао да Република Српска мора бити сачувана и да је циљ митинга да укаже свима да Српска жели мир и стабилност.

 

Он је истакао да напади на Републику Српску и српски народ, од којих је посљедњи оличен у резолуцији о Сребреници, воде ка нестанку БиХ.

 

Жупљанин је упитао како се може очекивати о обезбиједити суживот у БиХ ако један народ /Бошњаци/ стално проглашава други народ /Србе/ геноцидним.

 

Он је нагласио да је рјешење проблема у БиХ унутрашњи договор и уважавање интереса свих народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести