НОВОСТИ

Жупљанин: Наш циљ – заштита Српске у миру

26/01/2024

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске /ВРС/ Слободан Жупљанин рекао је Срни у Костајници да је циљ ове организације, основане 2017. године, заштита Републике Српске у мирнодопским условима.

– Наш други циљ је очување традиције и угледа, лика и дјела српског официра и војника, а трећи циљ да стално трагамо за истином о догађајима у Одбрамбено-отаџбинском рату – навео је Жупљанин синоћ у Костајници гдје је основан Општински одбор Организације старјешина ВРС.

 

Он је истакао значај оснивања Општинског одбора у Костајници која, како је навео, по својој улози у рату и послије рата заслужује да има једну овакву организацију.

 

За предсједника Одбора је изабран Љубомир Николић, који је рекао да је у протеклом рату учествовало око 25 старјешина са подручја ове општине, те истакао да ће тежити остваривању што већих права, како старјешина, тако и ратних војних инвалида, породица погинулих бораца и самих бораца.

 

Оснивачкој скупштини присуствовали су и потпредсједник Организације старјешина ВРС Мирко Тривић, предсједник регионалног одбора Приједор Момир Ковачевић и начелник општине Костајница Никола Јањетовић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести