НОВОСТИ

Жупљанин: Прогон Додика због одбране уставне позиције Српске

11/08/2023

Прогон предсједника Републике Српске Милорада Додика покренут је због тога што он брани уставну позицију као и положај Српске, што показује и данашња оптужница Тужилаштва БиХ која је усмјерена не само против њега већ цијелог српског народа и Републике Српске, рекао је Срни предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин.

 

 

Жупљанин сматра да је ово још један од бесмислених потеза власти на нивоу БиХ.

– Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против Додика као и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића само због тога што су радили Уставом и законима прописани посао – навео је он.

Према његовим ријечима, у условима у којима ради правосуђе БиХ је то сасвим могуће, али је непримјерено цивилизованом свијету да неко буде поддвргнут истрази и суђењу због тога што ради свој посао.

– Ово је још једна играрија у БиХ која и даље не доприноси смиривању ситуације и стања у БиХ и још ће више закомпликовати стање у БиХ – сматра Жупљанин.

Жупљанин је истакао да ће се и овакво правосуђе Бих једнога дана морати окренути Уставу и законима, а не да суди по жељи некога ко жели да уништи Републику Српску.

Тужилаштво БиХ подигло је данас оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести