НОВОСТИ

Жупљанин: Српска за мир и дијалог, рат није опција

17/07/2023

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин рекао је да да је политика Републике Српске да се само миром и разговором ствари у БиХ могу рјешавати и да рат није опција, јер ником ништа добро не може донијети.

 

Жупљанин је, коментаришући ратнохушкачку реторику ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића, рекао да грађани немају разлога за страх, иако је циљ такве реотике стварање атмосфере страха и узнемирености и покушај стварања унутрашњег бунта и тзв. обојених револуција, односно покушај смјене власти у Републици Српској мимо редовних процедура и избора.

 

– Нема краја глупостима које долазе из ФБиХ. Нема краја онима који покушавају заплашити Републику Српску и српски народ позивима на рат и ратнохушкачком реториком. У том духу је и ова изјава Насера Орића – рекао је он.

 

Жупљанин је истакао да сваки пут када овакви позиви долазе из ФБиХ, Република Српска одговара позивом на мир, разговоре и да се дијалогом три народа рјешавају ствари.

 

– Република Српска мора још снажније остати на свом путу и још снажније креирати капацитете за враћање у уставне оквире, а они упућују на мирно рјешавање свих унутрашњих проблема – поручио је Жупљанин.

 

Орић је синоћ рекао поводом обиљежавања у Незуку 28 година од пробоја 28. дивизије такозване Армије РБиХ: “На Дрини је све почело, на Дрини ће се све и завршити. Ми Подрињци смо рођени или да умремо или да побиједимо, ако Бог да побиједићемо”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести