НОВОСТИ

Жупљанин: Стратешки циљ – фронт патриотских снага

07/10/2023

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин рекао је данас да ова организација има три стратешка циља, од којих је први стварање и јачање широког фронта патриотских снага које треба да заједно и јединствено раде на очувању Републике Српске и српског народа.

 

 

– Без Републике Српске нема слободе српском народу, то нас је историја научила – рекао је Жупљанин и поручио да се без патриотизма и љубави не може сачувати Република Српска, нити српски народ.

 

Он је у Новом Граду, на дружењу старјешина Војске Републике Српске, навео да је други стратешки циљ чување традиције и части српског војника и старјешине.

 

– Трећи стратешки циљ је да стално и континуирано трагамо за истином о догађајима из Одбрамбено-отаџбинског рата – рекао је Жупљанин.

 

Предсједник регионалног одбора Момир Ковачевић рекао је да је у плану дружење старјешина Војске Републике Српске на нивоу приједорске регије.

 

Предсједник општинске Организације старјешина Војске Републике Српске у Новом Граду Мирко Новаковић поручио је да је данас веома битно да све организације проистекле из минулог рата имају јединствен став о питању очувања Републике Српске и њених институција.

 

Новаковић је рекао да је у Новом Граду организовано традиционално дружење око 50 старјешина Војске Републике Српске са гостима из сусједних општина.

 

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да Организација старјешина Војске Републике Српске окупља људе који су доносили одлуке у тешком времену, а које су имале пресудан значај за одбрану Републике Српске.

 

– Зато имају право да изнесу свој став о актуелним дешавањима – нагласио је Дрљача.

 

Општинска организација старјешина Војске Републике Српске има више од 80 активних чланова, официра и подофицира.

 

Организација старјешина Војске Републике Српске формирана је 4. априла 2017. године у Бањалуци као невладина и нестраначка организација са задатком да заступа ставове и интересе више од 18.000 старјешина Одбрамбено-отаџбинског рата, који су са својим борцима дали велики допринос одбрани српског народа и стварању и одбрани Републике Српске.

Остале Вијести