НОВОСТИ

Жупљанин: Заштитити Додика – предводника борбе за Српску

08/02/2024

Информације о спремању атентата на предсједника Републике Српске Милорада Додика не смију бити занемариване, већ на најозбиљнији начин провјерене, будући да већ дужи временски период постоје потпуно јавне пријетње Додику и позиви на његову ликвидацију, изјавио је декан Факултета за безбједност и заштиту Независног универзитета у Бањалуци Слободан Жупљанин.

– Пријетње постоје, опасност постоји и људи који брину о безбједности Додика морају те информације најозбиљније схватити и морају се предузимати мјере и радње на заштити личности Милорада Додика – рекао је Жупљанин Срни.

 

Он је истакао да је Додик предсједник Републике Српске, главна и централна личност у Српској, који у условима мира предводи демократску и легалну борбу за заштиту српског народа и Републике.

 

– Република Српска и сви људи који брину о Додику морају водити рачуна о његовој безбједности и предузети све оно што правило службе налаже како се, не дај Боже, не би десио нежељени чин – нагласио је Жупљанин.

 

Жупљанин је појаснио да се у пракси дешава да се према некој особи изрекне неодређени број пријетњи од којих се ниједна не оствари, а онда након неког времена она буде и остварена.

 

– Лично мислим да заиста постоје озбиљне пријетње Додику јер постоје бројни фактори у БиХ и изван којима Милорад Додик, овакав какав јесте и са политиком коју води, са начином заштите Републике Српске, српског народа, имовине Српске и њених институција – није пожељан – указао је Жупљанин.

 

Он је напоменуо да постоје особе које мисле да се такав проблем може ријешити буквално физичком ликвидацијом једног човјека, те указао на то да су такве тезе и претпоставке погрешне.

 

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да постоји информација из кругова америчке Амбасаде о спремању атентата на предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести