НОВОСТИ

Званичници Српске: Кључни допринос ВРС у очувању и одбрани Републике

27/06/2023

Званичници Републике Српске упутили су честитке команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, официрима, подофицирима као и свим припадницима овог пука, поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске.

 

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у честитки је навео да је Видовдан датум који у историји представља синоним за велика страдања српског народа, али и извојеване побједе свих храбрих припадника Војске Републике Српске, који су свој живот дали за слободу коју данас уживамо.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да се на Видовдан, који је и крсна слава Трећег пјешадијског Република Српска пука, с поносом сјећамо херојског пута Војске Републике Српске, која се у најтежим временима искушења за наш народ, борила и одбранила и сачувала Републику Српску и њено становништво.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је Војска Републике Српске, чију традицију с поносом баштини Трећи пјешадијски пук Оружаних снага БиХ, дала кључни допринос у очувању српског народа и одбрани права да остане и опстане на својим огњиштима.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић нагласио је у честитки да Видовдан подсјећа на сва страдања и побједе српског народа кроз вјековне борбе за слободу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести