НОВОСТИ

Дајковић: Сви тренутни политички процеси воде ка новим изборима у Црној Гори (ВИДЕО)

22/08/2022

Смјену премијера Црне Горе Дритана Абазовића смо очекивали, али не у овом моменту, рекао је политиколог и предсједник странке Слободна Црна Гора Владислав Дајковић.

 

Владислав Дајковић

Владислав Дајковић

 

Мишљења су подијељена, с једне стране то је било очекивано, то је била Влада против које су у једном тренутку били сви. С друге стране је било и неочекивано, јер смо мислили да се та Влада могла одржати до избора у Подгорици – нагласио је Дајковић.

Дајковић каже да су сви имали своје разлоге за смјену премијера и да сви тренутни процеси воде ка новим изборима у Црној Гори.

– Дритан Абазовић је морао бити свјестан потешкоћа при вођењу Владе са само три одсто подршке грађана – каже Дајковић.

Посланици Скупштине Црне Горе су на иницијативу пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста Мила Ђукановића поднијели иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Дритана Абазовића, због потписа Темељног уговора државе Црне Горе и Српске православне Цркве.

– Ја као Србин из Црне Горе морам да нагласим поштовање Абазовићу на овај корак и потпис Темељног уговора – додаје Дајковић.

Он истиче да Мило Ђукановић још увијек одбија чињеницу да су 70 одсто становништва Црне Горе, вјерници који поштују и иду у Цркву.

– Када год се у Црној Гори Мило Ђукановић радовао, знајте да је народ у Црној Гори патио – нагласио је Дајковић.

Дајковић наводи да је Дритан Абазовић коректан политичар.

– Дритан Абазовић је особа која није Србин, а воли Србе, нормалан и коректан Албанац који сагледава ствари онако како треба. Усмјерава своју политику у складу са вољом српског народа – закључио је Дајковић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести