НОВОСТИ

Небензја: Приштина шири пропаганду

15/10/2021

Руски амбасадор при УН Василиј Небензја оптужио је приштинске власти да шире пропаганду Приштине о напретку и мултиетничности, која се не слаже са реалношћу и оним што се током прошлог месеца дешавало

 

Приштина шири пропаганду

Приштина шири пропаганду

 

– Ватрене ријечи неће промијенити чињенице. Забринути смо због развоја ситуације на сејверу Космета – рекао је руски амбасадор при УН Небензја, који је рекао да је акција специјалаца и оклопних возија резултирала људским жртвама.

Оптужио је приштинске власти да су шок-бомбама, сузавцем и ватреним оружјем заплашивали локалне Србе како би их истерјали са Косова.

Руски амбасадор је позвао ЕУ да утиче на стране да испуне своје обавезе проистекле из досадашњег тока преговора, те навео да се Русија залаже са рјешење прихватљиво за обе стране и засновано на међународном праву и Резолуцији 1244.

Противимо се примању самопроглашеног Косова у међународне организације, рекао је руски амбасадор, наводећи да приштинсе власти још увек нису процесуирале кривце за напад на руског службеника УНМИК-а пре неколико година.

Небензја је, истовремено, рекао да се Москва противи укидању или промијени мисије УН на Косову, наводећи да су извјештаји УНМИК-а од велике важности за реално сагледавање стања на Космету.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести