НОВОСТИ

Орлић: Захвалност Москви за подршку територијалном интегитету

23/08/2022

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић захвалио је данас руском амбасадору Александру Боцан-Харченку за подршку и принципијелан став Русије у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

 

Орлић и Боцан Харченко (Фото: Народна скупштина Србије)

Орлић и Боцан Харченко (Фото: Народна скупштина Србије)

 

Орлић је на данашњем састанку са руским амбасадором указао да је Србија суочена са једностраним и опасним потезима Приштине, којима се директно угрожава српски народ на Косову и Метохији, те да улаже велике напоре да сачува мир, стабилност и сигурност Срба у јужној покрајини, саопштено је из Скупштине Србије.

Он је рекао да се Србија налази на европском путу, истичући да његује односе са традиционалним пријатељима и чува своје виталне политичке и економске интересе.

Боцан-Харченко је нагласио да се став Русије о питању Косова и Метохије неће промијенити, те да вјерује да ће бити настављена сарадња са Србијом у сектору енергетике, као и у другим областима од обостраног значаја.

Он је Орлићу уручио честитке предсједника Савјета Руске Федерације Валентине Матвијенко и предсједника Државне думе Руске Федерације Вјачеслава Володина поводом избора за предсједника Скупштине Србије.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести