НОВОСТИ

Перовић: Русија није за агресију већ за миран пут и преговоре

20/09/2022

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић рекао је за АТВ да су најављене економске санкције Европске Уније и Велике Британије против Руске Федерације биле очекиване.

 

Душко Перовић

“Све је то било очекивано, то се знало отприлике да ће бити, једни су то спремали и без овога, ово је само повод да се разумијемо, треба мало читати између редова и како нараста та тензија и притисак на Русију”, рекао је Перовић те додао:

“Русију су они давно оптужили и показали прстом ко је крив за све, исто као код нас да се разумијемо, знате каква је код нас била ситуација, можеш да се браниш, можеш да се не браниш – ти си крив или да пристанеш на све њихове услове”.

Перовић је истакао да Русија није за агресију.

Русија је огроман потенцијал, они нису агресивни, изјавили су сто пута да нису за агресију, да су за миран пут међутим по свим овим изворима информација Украјина није хтјела да учествује и да поштује Минске споразуме, а то је да се воде директни преговори са те двије републике, да им се да право на аутономију, да им се дозволе слободни избори”, рекао је Перовић.

Он је прогоментарисао изјаву предсједника Украјине Володимира Зеленског у којој каже да Украјина нема намјеру да преговара са Русијом.

“Доста је ружно причао, а данас кад је Русија признала њих, онда је рекао да је Русија изашла из Минских преговора”, рекао је Перовић те додао:

“То је један театар, један циркус који су они измислили, све те западне пропаганде, ми смо свједоци и жртве тога, исто се дешавају и према нама”.

Што се тиче стопирарања сертификације гасовода “Сјеверни ток 2”, Перовић каже да ту само Европа може бити на губитку.

“Не треба заборавити да Украјина живи на руском гасу, на руској електричној енергији, не дај Боже да крене нека акција, прво ће прекинути тај гасовод, Европа ће остати потпуно без гаса, Руси имају гдје да продају гас те мислим да ће Европа пострадати”, јасан је Перовић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести