НОВОСТИ

Песков: Москва преговара и са непријатељским земљама “на пристојан начин”

19/09/2022

Москва наставља комуникацију са неким државама које су на њеној листи непријатељских земаља и то чини “на пристојан, људски начин”, јер би без преговора било какав однос међу државама био немогућ, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 

Дмитриј Песков

Дмитриј Песков фото: TASS

 

“Упркос томе што смо један број земаља ставили на листу непријатељских, на основу њихових непријатељских корака, са некима и даље постоји комуникација. Без комуникације, или без преговора, немогуће је водити те односе”, нагласио је он.

Одговарајући на питање зашто Москва наставља миран дијалог са Берлином, који је оптужује и Кијеву испоручује оружје, портпарол Кремља је истакао да се “ове везе и даље одвијају на нормалан, људски начин и да су то увијек прилично конструктивни разговори”.

Званичник је напоменуо да је често немогуће добити информације из прве руке без директног контакта.

“За нас је много боље да руски предсједник Владимир Путин објасни наш став свом саговорнику, него да овај став, на примјер, буде објашњен некоме са друге стране океана. Уосталом, примарни извор је много поузданији”, навео је Песков.

Осим тога, Песков је рекао и то да се сваки проблем, чак и најсложенији, може ријешити само дијалогом, јавио је ТАСС.

“Дакле, овај дијалог је нормалан”, објаснио је он.

Песков је истакао да Москва понекад дозвољава себи “оштар језик” у преговорима са другим земљама.

“Оштра реторика долази са свих страна. Ипак, то је углавном у тону међусобног поштовања, иначе би било веома тешко водити било какав дијалог. Наравно, када се говори о осјетљивим темама, страни политичари прије свега бране интересе својих земаља”, додао је Песков.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести