НОВОСТИ

Путин: Демократија се не може наметати силом

03/09/2021

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да је ситуација у Авганистану послије повлачења трупа западних земаља “катастрофална” и да се демократија не може наметати силом.

 

Владимир Путин

Руски предсједник Владимир Путин

 

Путин је у обраћању на Источном економском форуму рекао да ће демократија природно доћи људима уколико им је потребна, пренио је Спутњик.

Руски предсједник је додао да УН и Савјет безбједности те организације требају да буду одговорни за очување глобалног поретка.

„УН и њихов Савјет безбједности, укључујући пет сталних чланица, требају да буду одговорни за поредек у свијету“, напоменуо је Путин.

Он је додао да се у свијету, ипак, наставља политика у којој земље намећу стандарде споља.

Путин, који је раније рекао да је двадесетогодишње присуство Америке у Авганистану довело само до “трагедија”, рекао је да Русија није заинтересована за распад те земље у јужној Азији, јер онда Москва не би имала с ким да разговара.

Он је напоменуо да многи радикални покрети који тренутно дјелују у Авганистану представљају пријетњу по руске сусједе и савезнике.

„Што се прије талибани придруже такозваној породици цивилизованих народа, комуникација ће бити лакша, моћи ће да се оствари утицај и да се постављају питања“, рекао је Путин.

Остале Вијести