НОВОСТИ

Путин: Додик је пријатељ Русије

20/09/2022

Предсједник Русије Владимир Путин истакао је данас у Москви да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пријатељ Руске Федерације и да му је драго што га види и може с њим да разговара о ситуацији у региону и билатералним односима, објављено је на сајту Кремља.

 

Владимир Путин

Владимир Путин Фото: atv.rs

 

“Желим да Вам пожелим успјех на изборима. Надам се да ће као резултат гласања ојачати позиција патриотских снага, што ће нам омогућити да додатно развијамо плодну и обострано корисну сарадњу”, рекао је Путин.

Предсједник Руске Федерације изразио је наду да ће у Санкт Петербургу 19. новембра бити одиграна пријатељска утакмица репрезентација БиХ и Русије, истичући да спорт мора да уједињује, а не да раздваја.

Додик је изразио захвалност за подршку коју Путин пружа Српској на мултилатералном нивоу, прије свега у Савјету безбједности УН.

“Желим да Вам захвалим за разумијевање специфичних околности у којима се налазимо и за посвећеност очувању Дејтонског мировног споразума, који и даље чува БиХ. С друге стране, имамо оне који желе промјене правила, да мијењају међународни систем, и зато је веома важно да имамо пријатеље који разумију нашу специфичну ситуацију”, рекао је Додик.

Он је Путину пренио поздраве народа из Републике Српске и изразио захвалност за добре жеље и позив на данашњи састанак, други ове године.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да му је сваки сусрет са Путином веома важан и истакао да је и даље посвећен сарадњи, што је за Српску веома важно.

“И даље сам посвећен реализацији наше сарадње, што је за нас веома важно јер смо мала заједница, а што је најважније одржавамо комуникацију са вама и то је оно што јача наше позиције”, нагласио је Додик.

Додик је рекао да је увјерен да ће на изборима 2. октобра као кандидат за предсједника Републике Српске имати добар резултат, те да све анкете указују да неће бити проблема.

Он је изразио наду да ће у Санкт Петербургу 19. новембра бити одиграна пријатељска утакмица репрезентација БиХ и Русије.

“Прије неколико дана имали смо прилику да омогућимо да БиХ одигра пријатељску утакмицу са руском репрезентацијом у Санкт Петербургу 19. новембра. Надамо се да ће утакмица бити одиграна тог датума, иако дио БиХ то не жели”, рекао је Додик.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести