НОВОСТИ

Џатрас: Глобално америчко царство се завршава – прелазимо на мултиполарни свијет

09/12/2023

САД би требало да бране Дејтонски мировни споразум онако како је написан, али тешко да ће се то десити. Акције Кристијана Шмита и његова легитимност су такође функција глобалног америчког царства, рекао је угледни политички аналитичар Џејмс Џатрас на конференцији “Република Српска: Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума”.

 

 

“Дејтонски споразум је од почетка као и Мински споразум био обмана као и што САД никада нису и неће прихватити Резолуцију 12 44. Добра вијест је да ова ера долази крају и гледајући глобално америчко царство се завршава и прелазимо на мултиполарни свијет“, каже Џатрас.

Поручио је да политика САД-а мора бити добронамјерна морална хегемонија.

“900 година западне доминације над југом долази крају. Нема говора о мултиполарности без националног идентитета“, навео је Џатрас.

Истиче да је снага Републике Српске у српском народу и његовој самосвјесности.

“Слично се може рећи и за Русе. И неће постојати без тог етничког кора. Руси и Срби знају ко су. Исто се не може рећи за САД. Деценијама смо под пропагандом да нисмо етничка, него цивилна држава. Настоје да раселе амерички етнос“, каже Џатрас.

Џатрас истиче да је зато важно очувати национални идентитет.

“Руси ће се очувати али, питање је да ли ће Америка. У вријеме Дејтонског споразума и када је нађено рјешење за Космет било је јасно да САД желе створити муслиманску државу у БиХ. Од почетка је намјера Америке унитарна држава у којој ће живјети муслимани. Срби у Републици Српској треба да се одупру и да чекају док се заврши глобално америчко царство које ће отворити мјесто Србима овдје. Али се бојим да са том климом и повлачењем плиме америчког глобализма, да се не повуче српска држава. Будите истрајни да вам се крст врати на заставу Републике Српске“, истакао је Џатрас.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести