НОВОСТИ

Грци бијесни: Спрема се издаја Срба

23/05/2024

Грчки лист Демократија објавио текст у коме је наведено да се спрема нова издаја Срба, јер је Грчка спремна да подржи “лудачки” захтјев да се злочин у Сребреници прогласи геноцидом зато што то од ње траже Нијемци.

 

 

– Док међународна заједница затвара очи пред Понтијским геноцидом и одбија да осуди Турску, Њемачка, САД и друге земље у њиховој сфери утицаја (Руанда, БиХ, итд.) страствено промовишу проглашење међународног дана “Сјећање и обиљежавање геноцида 1995. године у Сребреници”, за које је предложено да буде 11. јула сваке године – наводи се у тексту објављеном на насловној страни листа.

 

Српска страна, која се поново скоро сама бори против свих и признаје да су можда почињени ратни злочини, али ни у ком случају геноцид, наводи лист, апеловала је на Грчку, упркос “недавном забадању ножа у леђа у Савјету Европе”, да то не чини позивајући се на традиционално пријатељске односе.

 

– Предсједник Србије Александар Вучић у видео поруци тражи од Грчке да се уздржи од релевантног гласања, знајући, како каже, да је Грчкој тешко да гласа против и позива се на заборављено, током Мицотакисовог периода, грчко-српско пријатељство – наводи лист.

 

Лист, преносећи дијелове текста резолуције, оцјењује да ће бити изузетно занимљиво видјети какав ће став Грчка заузети по још једном критичном питању, као и коначан резултат гласања, за резолуцију која “олако усваја термин геноцид” за грађански рат у бившој Југославији, гдје су заиста почињени ратни злочини, али ни у ком случају геноцид.

 

– А шта више, када међународна заједница то деценијама негира (подлежући турским пријетњама) за Понтима, упркос 350.000 мртвих и хиљадама присилно расељених људи – закључује лист, алудирајући на масакр над Грцима у регији Понтуса који су починили Турци између 1914. и 1923. године.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести