НОВОСТИ

Лавров: Земље под санкцијама формирају озбиљну алијансу

13/03/2024

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров рекао је да земље које су под западним санкцијама формирају озбиљну алијансу и изнијеће став о свим питањима.

 

.

Лавров је навео да су се на међународној арени знатно зближили ставови и сарадња држава које су постале жртве санкционог рата који води Запад.

– То је веома озбиљна алијанса истомишљеника, која ће, увјерен сам, рећи своју важну ријеч о свим питањима – рекао је Лавров на сједници Управног савјета Фонда А.М. Горчакова.

Он је истакао да неадекватна реакција Запада на учвршћивање става Русије и војну операцију у Украјини убрзава формирање мултиполарног свијета.

– То се манифестује у преласку неких земаља на националне валуте у међусобној трговини, али у било ком тренутку свака држава може бити под ударом незаконите санкционе палице – рекао је он.

Руски шеф дипломатије је додао да то стимулише стварање механизама међубанкарске сарадње који нису под контролом Запада, изградњу нових међународних транспортних коридора, формирање алтернативних производних ланаца и друго.

Русија је почетком марта 2022. године постала свјетски лидер по броју санкција које су против ње уведене, преноси Спутњик.

Према подацима компаније Кастелум.ал, 13. марта било је 16.587 објеката који су под санкцијама, док је против физичких лица из Русије уведено 11.649 санкција, а против правних 4.645 санкција.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести