НОВОСТИ

Путин: Божић – израз братског јединства народа Русије

07/01/2024

Руски предсједник Владимир Путин поручио је да је Божић “живописни израз братског јединства народа Русије”.

 

 

– Можемо без икаквог претјеривања рећи да је ово празник који карактерише изражено братско јединство народа Русије. Честитам вам свима топло и искрено празник – рекао је Путин током сусрета у резиденцији у Ново-Огареву код Москве са породицама војника погинулих током рата у Украјини.
Путин је рекао да је у Русији прослава Божића широко распрострањена, као и прослава Нове године.
– Можда је чак ово више породични празник него Нова година. Понављам, топло је, веома фино, душевно. Један од најомиљенијих празника у Русији – рекао је Путин.
Иако православни хришћани чине већину у Русији, каже Путин, представници других традиционалних вјера у Русији, такође, честитају православним хришћанима, као што и хришћани честитају празнике својој браћи представницима других вјероисповијести, преноси ТАСС.
Путин слави Божић у цркви у својој резиденцији Ново-Огарево у близини Москве која је подигнута 1765. године.
Руски предсједник је честитао је Божић православним Русима, истичући да овај хришћански празник уједињује милионе људи око идеала доброте, милосрђа и правде.
“Ове непоколебљиве вриједности играју посебну улогу у историји наше земље, вијековима су служиле као поуздан духовна и морална подршка друштву”, наводи се у честитки објављеној на сајту Кремља.
Путин је истакао да Руска православна црква даје огроман инспиративни допринос очувању богатог историјског и културног насљеђа, јачању институције породице и патриотском васпитању младих генерација.
Предсједник Русије је православним хришћанима и свима који славе Божић пожелио здравље, успјех и благостање.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести