НОВОСТИ

Путин честитао Божић

07/01/2023

Предсjедник Русије Владимир Путин честитао је Божић свим православним хришћанима, свим грађанима Русије.

 

 

– Овај свијетли празник омиљен свима надахњује људе на добра дјела и амбиције, служи као потврда непролазних духовних вредности и моралних оријентира у друштву, као што су милосрђе, саосјећање, доброта и правда. Са великим задовољством истичем огроман креативни допринос Руске православне цркве и других хришћанских конфесија у Русији у успостављању јединства друштва, очувању нашег историјског сјећања, васпитавању младих, јачању породице – наводи се у Путиновој честитки.

Како је саопштио Кремљ, у поруци се указује и на то да црквене организације имају за приоритет подршку међунационалног и међуверског мира и јединства у Русији, брину се о онима којима је помоћ потребна, пружају подршку руским војницима који учествују у специјалној операцији.

– Такав велики, многострани, истински подвижнички рад заслужује искрено поштовање. Православним хришћанима који славе Божић желим здравље, успјех и све најбоље – поручио је руски предсједник.

На дан рођења Христовог, руски предсједник Владимир Путин присуствовао је богослужењу у Благовештенској саборној цркви у Московском Кремљу.

Коментари

1
  • Hello World! https://m6ec2n.com?hs=d93c76da8d75d76d7b9e8353b1a47334&

    12/01/2023

    dwoed8

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести