НОВОСТИ

Путин: Нема те силе која може да подијели руски народ

31/12/2023

Руски предсједник Владимир Путин честитао је руским држављанима наступајућу годину те поручио да се Русија никада неће повући и да нема те силе која може да подијели руски народ.


Путин је у традиционалној новогодишњој видео-честитки рекао да је у протеклој години много урађено и да је Руска Федерација чврсто бранила своје интересе и вриједности, те истакао да Русија мора да иде напријед и ствара будућност.

Он је додао да је руски народ у протеклој години био чврст у одбрани националних интереса, своје слободе и безбједности, својих вриједности.

“Више пута смо доказали да умијемо да рјешавамо најтеже задатке и да се никада нећемо повући, јер нема те силе која може да нас подијели, натјера да заборавимо сјећање и вјеру наших отаца и заустави наш развој”, истакао је Путин.

Као највећу гаранцију будућности земље руски предсједник навео је чињеницу што се грађани Русије држе заједно.

“Ми смо једна земља, једна велика породица. Обезбиједићемо сигуран развој отаџбине, благостање наших грађана, постаћемо још јачи. Заједно смо. И то је најпоузданија гаранција будућности Русије”, рекао је Путин.

Путин је напоменуо да је 2024. година у Русији проглашена за Годину породице.

“Права велика породица је, наравно, она у којој ђеца одрастају, у којој влада пажња, топлина и брига о родитељима, љубав и међусобно поштовање”, додао је он.

Руски лидер је у новогодишњем обраћању назвао војнике који учествују у специјалној војној операцији херојима и поручио да је цијели народ Русије поносан на њих и да их подржава.

Путин је свим руским породицама пожелио све најбоље, истакавши да историја сваке породице чини историју Русије – огромне, лијепе и вољене отаџбине.

 

“Њену судбину стварамо сви ми, мултинационални народ Русије”, нагласио је Путин.

Путиново новогодишње обраћање биће емитовано прије поноћи у свим временским зонама у Русији.

Новогодишње обраћање први су виђели становници Камчатке и Чукотке, гђе је Нова година почела.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести