НОВОСТИ

Путин: Свако ко је подигао оружје против војске је издајник

24/06/2023

Предсједник Русије Владимир Путин је у обраћању јавности поручио да је свако ко је подигао оружје против војске издајник.

 

 

Истакао је да су оружане снаге добиле све неопходне наредбе и затражио од припадника групе “Вагнер” да обуставе своје криминалне акције.

– Русија води најтежу борбу за своју будућност. Сваки сукоб мора бити одбачен током специјалне операције у Украјини, а сви који учествују у покушају побуне биће кажњени пред законом и народом – поручио је Путин.

Руски предсједник је рекао да сваки немир представља претњу и да ће акције Русије бити тешке и нагласио да је посебно тешка ситуација у Ростову на Дону.

– Оружане снаге Русије добиле су неопходну наредбу да неутралишу организаторе побуне. Превазићемо сва искушења и постати још јачи – рекао је Путин и позвао све да се одупру оружаној побуни.

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) покренула је поступак против шефа приватне војне компаније “Вагнер” Јевгенија Пригожина због наводне побуне, саопштио Национални антитерористички комитет Русије. Пригожин се тренутно налази у Ростову-на-Дону и поручује да министар Сергеј Шојгу треба да дођу код њега на разговор.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести