НОВОСТИ

Путин: Украјина изгубила 25 до 30 одсто страних војних возила; Није потребна додатна мобилизација

13/06/2023

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да вјерује да је Украјина од почетка своје контраофанзиве изгубила 25 до 30 одсто војних возила која су Кијеву испоручиле западне земље и да су људски губици Украјине десет пута већи од руских.

 

 

Он је током телевизијског састанка са војним блогерима нагласио да украјинска контраофанзива великих размјера није била успјешна ни у једној области.

Путин је навео да је Русија у борбама изгубила 50 тенкова, од којих би неки могли да се поправе, а да је Украјина изгубила преко 160 тенкова.

Руски предсједник је истакао да је Украјина одговорна за пробијање бране “Каховка” прошле седмице, за које је рекао да је узроковано гранатирањем структуре које је Кијев извршио ракетним системима америчке производње ХИМАРС, јавио је Ројтерс.

Путин је напоменуо да би циљеви специјалне војне операције могли да еволуирају у складу са ситуацијом, али да се њихов основни карактер неће промијенити.

Изјавио је да Русији тренутно није потребно да позива додатне резервисте, након што је објавио почетну мобилизацију у септембру.

Он је рекао војним блогерима и ратним дописницима на телевизијском састанку да ће будуће мобилизације зависити од циљева које Русија поставља себи у Украјини.

Он је додао да Русија треба да се бори против непријатељских агената и да побољша своју одбрану од напада дубоко у својој територији, али је нагласио да нема потребе да слиједи пример Украјине и прогласи ратно стање.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести