НОВОСТИ

Путин: Унутрашњи сукоб у Југославији 1999. подгријаван и изнутра и споља

25/03/2024

Унутрашњи сукоб који је довео до догађаја у Југославији 1999. године, подгријаван је изнутра и споља, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

– Први корак је, наравно, био проблем унутрашњег сукоба. Нећу сада процјењивати ко је и за шта крив, ко је каквим циљевима тежио. То је, свакако, подгријавано и изнутра и споља – истакао је руски лидер у интервјуу за филм “Београд” телевизијског канала “Русија”.

 

Путин је нагласио да је управо то и “довело то такве унутрашње конфронтације и суштински до веома тешког грађанског рата”.

 

Претходно, предсједник Русије је оцијенио да је бомбардовање Југославије прије 25 година велика трагедија и да су дејства Запада била недопустива и да су, у суштини, покренула рат у Европи.

 

Свјетска премијера документарног филма “Београд” одржана је у Руском дому 24. марта, тачно 25 година након што су прве бомбе агресора пале на српско тло. Филм је истог дана емитован и на руској државној телевизији “Русија 1”.

 

У филму учествују очевици и политичари, посматрачи и непосредни учесници тих трагичних догађаја. Филм приказује њихов однос према бомбардовању Србије који се десио прије тачно двије и по деценије.

 

Први пут након побједе на предсједничким изборима за филм је говорио предсједник Руске Федерације Владимир Путин. У филму учествују и предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Републике Српске Милорад Додик , патријарх московски и све Русије Кирил, министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров и други.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести