НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Rus se kandidovao za gradonačelnika Njujorka

06/05/2021

Rus rođen u Tomsku, koji se pre više od deset godina preselio u Sjedinjene Američke Države, nezavisni je kandidat za gradonačelnika Njujorka na izborima u junu. Filipčenko je za Sputnjik objasnio razloge za svoju kandidaturu.

 

 

– Kandidujem se za gradonačelnika i ne pokušavam da od toga profitiram. Mnogi žele da budu gradonačelnici samo da bi sebe reklamirali, da zarade novac. Ja sam drugačiji čovek. Ponašam se, recimo, kao Robin Hud. Odnosno, želim da pomognem ljudima – rekao je Filipčenko.

 

Prema njegovim rečima, većina opozicionih kandidata aktuelnom gradonačelniku Bilu de Blaziju su dobrostojeći ljudi, neki su već radili u kabinetu gradonačelnika. Mnogi imaju visoke plate.

 

– Kada takav čovek pokuša da kaže, na primer, rešiću vaše probleme (sa kojima se on, zapravo, nikada nije suočavao), to je, najblaže rečeno, samo falsifikovanje informacija. Računam na emigrante. Ne samo na Ruse – sve emigrante koji su prošli težak radni put – objasnio je Rus.

– Zato što 50 odsto Njujorka čine emigranti. Kada u meni vide svoje roditelje, bake, dedove koji su došli, borili se, radili od jutra do mraka, pokušavali da uštede novac, pokušavali da obezbede porodicu, pokušavali da izvedu decu na put, oni shvataju: ovaj momak zna naše probleme, zaista je naš momak. Ne samo ruski emigranti – svi oni u meni vide sebe – istakao je Filipčenko.

Filipčenko priznaje da se u mnogome bori za mesto gradonačelnika Njujorka zbog pojačanog osećaja za pravdu.

 

– Oduvek sam želeo da pomažem slabima. Uvek sam smatrao da treba da postoji neka pravda. Budući da sam biznismen i vidim probleme, želim da ih rešim ne samo za sebe, već i za sve ljude – rekao je kandidat.

 

– Ne volim nepravdu. U školi sam uvek bio mali i mršav. Ali nisam voleo nasilnike koji su maltretirali drugu decu. Uvek sam branio, ulazio u tuče. Naravno da sam dobijao batina. Ali na kraju su svi znali – bolje da se ne petljate sa njim, jer on neće ćutati, neće plakati, uzvratiće udarac – dodao je on.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести