НОВОСТИ

Trampu prijeti zatvor, tužilac Njujorka otvorio krivičnu istragu

19/05/2021

Državni tužilac države Njujork otvorio je krivičnu istragu protiv “Tramp organizacije”, kompanije koju je vodio bivši američki predsjednik prije nego što je ušao u politiku, proširujući prethodnu istragu koja se bavila poslovanjem.

 

 

– Obavijestili smo “Tramp organizaciju” da naša istraga više nije građanske (parnica sa državom) prirode – rekao je Fabijen Levi, predstavnik za štampu tužiteljke Leticije Džejms.

 

Dodao je da je istraga sada krivična i pridružena istrazi koju vodi tužilac Menhetna, kao i da za sada neće imati daljih komentara.

 

Istraga je otvorena 2019. godine i bavila se Trampovim poslovima pre ulaska u Bijelu kuću.

 

Pokrenuta je poslije izjava bivšeg Trampovog advokata  Majkla Koena koji je izjavio da je Tramp “naduvao” izvještaje o svojoj imovini kako bi obezbijedio veće zajmove od banaka nego što bi inače dobio, dok je istovremeno u poreskim prijavama obezvređivao svoje bogatstvo kako bi plaćao manje.

 

Upravo to je sada predmet istrage.

 

Tužilac oblasti Menhetn Saj Vans Mlađi pokrenuo je sopstvenu istragu o poslovanju Donalda Trampa i njegovih saradnika kako bi utvrdio da li je kompanija pravila finansijske prekršaje, a meta su bili Trampove nekretnine poput Tramp kule, Tramp hotela i njegovo Seven Spring imanje sjeverno od grada Njujorka.

 

Donald Tramp je odbacio ove optužbe

Donald Tramp je odbacio ove optužbe poručivši da se radi o političkoj osveti koju sprovode tužioci koje su postavile Demokrate.

 

Trampu onemogućeno obraćanje javnosti

Njemu je u velikoj mjeri onemogućeno obraćanje javnosti od januara ove godine kada su mu suspendovani svi nalozi na društvenim mrežama zbog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa i Senata SAD.

Tramp organizacije

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести