НОВОСТИ

Захарова: Москва подржава Београд по питању Косова и Метохије

17/02/2023

Русија подржава Србију у заштити њених легитимних интереса, суверенитета и територијалног интегритета у вези са косовским питањем у складу са међународним правом и резолуцијом Савјета безбједности УН 1244, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

 

Мариа Захарова фото: Тањуг

Мариа Захарова фото: Тањуг

 

“Ми његујемо висок ниво односа са том земљом и залажемо се за даље јачање веза, ослањајући се на богату традицију, повјерење и узајамно поштовање међусобних интереса”, поручила је Захарова.

Захарова је подсјетила да се 23. фебруара обиљежава 185 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Србије и да су тим поводом честитке размијенили шефови дипломатија двије земље, преноси “Спутњик”.

Она је напоменула да су дипломатске везе између двије земље успостављене у важном историјском моменту за Србију.

“Традиције међусобног разумијевања и подршке које су успостављене у то вријеме темељиле су се на вијековном чврстом пријатељству и духовној блискости наших народа”, навела је Захарова и додала да је на тој основи изграђен савремени систем руско-српске сарадње.

Према њеним ријечима, данас су односи између Русије и Србије подигнути у ранг стратешког партнерства, а да дијалог карактеришу отвореност, редовна размјена мишљења, оцјена и ставова.

Захарова је истакла да су главни елементи руско-српске агенде трговинска сарадња, културне везе, као и заједнички рад у међународним институцијама.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести