НОВОСТИ

Захарова: Нове санкције ЕУ су дио хибридног рата, неће остати без одговора

15/11/2023

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да је најављени 12. пакет санкција Европске уније против Русије дио “хибридног рата” који води Запад.

 

 

– Због бескрајних санкција против Русије, ЕУ је постала корисни идиот Вашингтона – рекла је Захарова на брифингу за новинаре, преноси Ројтерс.

Додала је да Сједињене Државе користе Европу као “штап” у, како је навела, антируској политици Вашингтона.

Она је поновила да је чланство Украјине у НАТО неприхватљиво за Русију.
Захарова је поручила да нове санкције неће постићи ништа и да неће остати без одговора, додавши да су санкције Запада штету нанеле самој Европској унији.

Европска комисија је претходно предложила забрану увоза дијаманата и течног природног гаса из Русије и пооштравање контроле ограничења цијене руске нафте.Чланице ЕУ ће о овим и другим мјерама дискутовати у петак, 17. новембра.

Захарова је додала и да Сједињене Државе “шаљу сигнале” о својој спремности да се укључе у дијалог са Русијом “иза кулиса” на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње у Сан Франциску.

– Почели су да стижу сигнали о њиховој спремности да воде прагматичан, неформални дијалог са нама, додуше за сада иза кулиса – рекла је руска званичница.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести