НОВОСТИ

Нема помирења на Балкану без правде за српске жртве

11/06/2021

Хаг је мјесто трагичне неправде према српском народу и мјесто тријумфа српских злочинаца и непријатеља и породице киднапованих и убијених на Космету не вјерују да ће иједном од злочинаца ОВК тамо бити пресуђено за српске жртве, поручио је поводом Дана косметских жртава предсједник Удружења ових породица Симо Спасић.

 

Хаг

Хаг

 

Он је за Срну рекао да се не зна ништа о судбини 560 Срба са Космета и нагласио да свјетска и српска јавност морају да знају да су терористи злочиначке ОВК тамо немилице убијали српску ђецу, жене и старце.

 

“Преузели смо тела око 3.000 убијених цивила, војника, полицајаца. У спомен-соби и у досијеу Удружења имамо регистровано 360 жена и 95 деце до 16 година. Сви знају за трагедију породицу Шутаковић. У Ђаковици у ђубришту пронађени су и идентификовани родитељи са троје малолетне деце, међу којим је била и беба”, рекао је он.

 

Спасић је нагласио да нема правде ни помирења на Балкану без правде за српске жртве и за српске генерале.

 

Он је поновио да је страшна неправда да је генерал Ратко Младић који је крив само што је бранио српску нејач и цивиле осуђен на доживотну казну затвора, док су на слободи Атиф Дудаковић, који је својим војницима наредио да убију и запале све што је српско у босанској Крајини, и Насер Орић, који је командовао убицама и лично вадио очи српским жртвама.

 

“Ми породице знамо да нико од вођа ОВК који су сада у Хагу неће одговарати за наше отете и убијене, као што за српске жртве у БиХ , Хрватској и у Словенији, коју сви заборављају нико није одговарао”, рекао је он.

 

Спасић је указао да у прилог томе иде чињеница да Специјалнуи суд у Хагу ради селекцију свједока.

 

“Понеког ће осудити за злочин над Албанцима и тако ће оправдати свој рад”, убијеђен је Спасић.

 

Он је најавио да ће Дан косметских жртава , који се обиљежава на данашњи дан – када је усвојена резолуција 1244 и омогућено присуство НАТО војника на Космету што је означило почетак великих страдања Срба, Рома, Горанаца и лојалних Албанаца, ове године бити обиљежен 22. јуна.

 

“Породице су данас запалиле свеће својим најмилијим. Сећамо их се са тугом и горчином. Данас је почела наша трагедија када су злочинци НАТО-а са злочинцима ОВК са Кошара кренуле у поход на нашу нејач. А, 22. јуна ће са нама бити наши званичници да заједно обележимо овај дан и 23 године од отмице десет српских рудара у Балаћевцу код Дренице, што је прва масовна отмица на Космету”, рекао је Спасић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести