НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Не обнављању станове и куће мостарских Срба

19/06/2021

У Мостару и даље има око 1.000 необновљених стамбених објеката Срба, речено је данас на састанку министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Милоша Лучића са члановима Координације Срба Мостар. Лучић је, након састанка у Мостару, изјавио да Министарство за избјегле и расељене у сарадњи са Секретаријатом за избјегла и расељена лица Републике Српске настоји да помогне побољшању положаја Срба повратника у овај град.

 

Милош Лучић

Министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић

 

“Преко Комисије за избјегле и расељене БиХ урадили смо изградњу једног игралишта у Баћевићиам код Мостара, а помоћи ћемо и изградњу једне капеле. У току је израда мапирања потреба локалног становништва гђе ћемо добити тачну информацију колико имамо лица који желе да обнове своје објекте и желе да се врате. Радимо на томе како бисмо успјели да ријешимо проблеме интерно расељених лица”, навео је Лучић.

 

Он је додао да је имао захтјеве за помоћ од повратника када је у питању изградња коридора “Пет-це” кроз Мостар, те апеловао да се поштују права повратника и имовинско-правни односи.

 

Предсједник Координације Срба Мостар Душан Голо навео је да је с Лучићем разговарано о програмима обнове стамбених јединица и пројектима важним за повратнике.

 

Голо истиче да је, према њиховим процјенама, на подручју Мостара још око 1.000 необновљених стамбених објеката Срба, а око 200 породица се стално јавља на конкурсе за обнову.

 

“Замолио сам министра да Мостар уђе у приоритете када је у питању распођела средстава за обнову, посебно када је у питању Регионални стамбени програм, јер у посљедње четири године, колико ја знам, из тог програма није обновљена ниједна кућа”, рекао је Голо.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести