НОВОСТИ

Анђелковић: Српска и Додик бране уставни поредак БиХ, што многи схватају

26/07/2023

Република Српска и њен предсједник Милорад Додик само бране уставни поредак БиХ и Дејтонски споразум и несумњиво је да многи у региону и свијету схватају да је то одбрана правног поретка, оцијенио је аналитичар Драгомир Анђелковић.

 

Анђелковић је истакао да истина и храброст Републике Српске и њеног руководства мора довести до тријумфа правне државе и уставног поретка.

 

– Та побједа није нешто што је само у интересу Срба него свих народа БиХ, јер побједа значи тријумф правне државе и уставног поретка. То је гарант мира и напретка БиХ. Рушење тог поретка је увод у хаос – истакао је Анђелковић.

 

Анђелковић је навео да је поштовање Устава основна демократска ствар и да они који не поштују Устав раде и против интегритета БиХ, против њене будућности и идеје правне државе.

 

– То што Додик ради несумњиво многи и у региону и у свету јасно схватају да је одбрана правног поретка, али се не усуђују да кажу због страха од Америке која стоји иза злоупотреба Сарајева. Чињеница да Република Српска инсистира на истини, правди, на нечему што је право, не може да буде потпуно маргинализована и упорношћу коју Додик показује, прије или касније та блокада ће да пуца  сматра Анђелковић.

 

Он је навео да се то видјело и по састанцима и по медијским одјецима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести