НОВОСТИ

ЧЕТВРТА НАРОДНА ТРИБИНА ПОКРЕТА „ОДБРАНА СРПСКЕ“ 17. МАРТА 2024. У ШАРГОВЦУ

18/03/2024

На четвртој народној трибини „Угрожена Српска – одлучан одговор“, одржаној 17. марта 2024. године у Основној школи „Ђура Јакшић“ у Шарговцу, поред предсједника Покрета „Одбрана Српске“ др Дарка Матијашевића, говорили су и: др Душан Басташић, предсједник Удружења Јадовно 1941, проф. др Невенко Врањеш, Милован Штрбац, бивши старјешина ВРС, као и домаћин, директор школе Дарко Томић. Модератор трибине био је Александар Убовић, предсједник Скупштине Покрета.

 

 

У овој школи, 7. фебруара 1942. године десио се стравичан покољ невиних ђака, о чему јe говорио др Басташић, указујући на потребу јединства српског народа и упознавање младих генерација са оваквим догађајима, како нам се историја не би поновила.

Проф. др Невенко Врањеш је навео да су међународни и суд БиХ Србе осудили на 3000 година за ратне злочине, а остала два народа на тек 80 година, те да су многи злочини над српским народом и до данас остали некажњени, а Србе стално хапсе под разноразним изговорима.

Милован Штрбац је истакао да се напади на српски народ опет понављају и изрецитовао пјесму Ђуре Јакшића „Отаџбина“ чији стихови безвремено изражавају вјековну борбу Срба за слободом.

 

Предсједник Покрета, др Дарко Матијашевић изнио је да смо деведесетих година, као народ одговорили на геополитички удар, који се континуирано понавља. Народ је тај који чини снагу друштва и зато нам сада треба мудрости и памети, али прије свега јединство, да пребродимо подјеле присутне у нашем друштву. Треба да будемо уз инстутуције, не смијемо дозволити да нам сломе вољу, јер је онда то губитак и идентитета, и интегритета, и на крају – нестанак.

Директор школе Дарко Томић истакао је потребу да се и у школи и у породици дјеца морају учити потреби одбране Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести