НОВОСТИ

Кошарац: Политичко Сарајево, Америка и Британија урушавају Дејтон да би сатанизовали Српску

06/08/2023

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац истакао је да Република Српска подржава дејтонске принципе и договор два ентитета и три конститутивна народа, без међународног интервенционизма и уколико то није тако, БиХ нема никакве шансе.

 

 

Кошарац је нагласио да је то јасно дефинисана и транспарентна политика предсједника Републике Српске Милорада Додика, институција Српске и њених представника на заједничком нивоу.

– Нећемо пристати на лажне наративе, које упорно и синхронизивано намећу бошњачке политичке структуре, САД и Велика Британија. Нека им коначно буде јасно да се нећемо повиновати очекивањима западних сила, које су на овим просторима девалвирале појмове владавине права и демократије! – поручио је Кошарац у објави на Инстаграму.

Он је констатовао да политичко Сарајево, САД и Велика Британија проводе политику урушавања Дејтона, у намјери да сатанизују Републику Српску и угрозе њену уставну позицију.

– Циљ је више него очигледан – негативним наративима и лажним оптужбама да Српска крши Дејтон, скреће се пажња са њихових константних антидејтонских активности. Очито је да удружено желе дефинисати политику против Дејтона, почев од моделирања Уставног суда БиХ и његових антиуставних и антидејтонских активности, покушаја да из свих система одлучивања избаце национални вето и слично – указао је Кошарац.

Осим негативног наратива, санкција, притисака и уцјена, додао је он, исти актери синхронизивано раде на томе да зауставе пројекте и финансијски ослабе Републику Српску, доказујући да нису добронамјерни ни према Српској, нити према њеним грађанима.

– Препознајемо матрице таквог политичког дјеловања и нисмо нимало наивни. Нећете нас поколебати перфидним подвалама! – поручио је Кошарац.

Он је додао да је Република Српска привржена слову Дејтонског мировног споразума, заговара и промовише његову досљедну примјену, те да је Српска у Дејтонски споразум унијела своју територију, свој народ и власт.

– Поновићу, БиХ ће бити онолико колико поштујете Српску, вољу њених грађана и њена Уставом и Дејтоном загарантована права – нагласио је Кошарац.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести