НОВОСТИ

Отац Арсеније о егзорцизму у Острогу: Дјевојка од 16 година тројицу мушкараца диже у ваздух

27/01/2024

Отац Арсеније Јовановић, јеромонах у манастиру Рибница, један је од познатијих монаха у савременом српском православљу, јер је монах који је веома активан на пољу ширења православља кроз радио и тв емисије, али и честа предавања, како широм Србије, Црне Горе и Републике Српске, тако и широм наше дијаспоре.

 

На друштвеној мрежи Инстаграм, објављен је видео његовог сведочанства силе Божије и истине православља, а ријеч је, како отац Арсеније објашњава, о служби јелеосвећења у доњем манастиру Острог, гдје је из једне “ђавоимане”, односно, дјевојке посједнуте демонима, истјеран зли дух.

– Ја сам био на Острогу и имао сам прилику да видим егзорцизме. Да видимо заправо како ти нечисти духови муче једно људско биће – каже јеромонах Арсеније те описује истјеривање ђавола из једне дјевојке која је тада имала само 16 година.

Како каже, дјевојку у једном тренутку држе тројица мушкараца, а она их диже у ваздух.

– Рецимо, једну дјевојчицу од 16 година, тројица људи држи приковану за под, у доњем манастиру Острог, а она њих диже. Из те дјевојчице од само 16 година, излази глас толико дубок, да ни мушкарац то не може да произведе, као из пакла. Дакле, демонске силе могу да посједну централни нервни систем људског бића – истакао је Јовановић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести