НОВОСТИ

Павић: Додик пред Судом БиХ брани слободу, суверенитет и већинску вољу људи

16/10/2023

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас пред Судом БиХ иде да брани принцип слободе, суверенитета и већинску вољу људи у Српској, рекао је политички аналитичар Александар Павић.

– Кристијан Шмит жели да настави стопама гдје је стала нацистичка Њемачка, а Додик то неће прихватити и дозволити – додаје Павић.

 

Каже, да се колективни Запад мијеша у унутрашње послове других држава и народа и то ради веома агресивно.

 

– Погледајте шта колективни Запад ради на Косову и Црној Гори. Ко год се не построји и не прихвати то да треба да слуша неку колонију, постаје проблем. Додик је то одбио – наводи Павић.

 

Истиче, да политичко Сарајево управо жели колонијалну управу.

 

– У њиховим главама се појавио неко ко може да замијени Отоманско царство, а Српска то не жели. Изабран је странац који нема легитимитет, а то је Кристијан Шмит. Он нема основу ни да буде у БиХ, а камо ли да намеће законе, а тек да се хапсе изабрени лидери од већине народа – наводи Павић.

 

Павић наводи да колективни Запад нема снаге да настави досадашње радње, те да нема вољу да нешто гради, али свакако има да нешто разграђује.

 

– Република Српска то неће прихватити, већински народ, као и други изабрани политички субјекти – појашњава Павић.

 

Каже да је ово фаза сузбијања народне воље, те да је томе изложен и предсједник Владе Мађарске Виктор Орбан, Срби у Црној Гори, а и бивши предсједник САД-а Доналд Трамп.

 

– Сви који имају подршку људи су томе изложени. Додик то неће прихватити, а српски народ, ако жели да буде слободан, такође то неће прихватити – нагласио је Павић.

 

Каже да Запад има опасну намјеру, али да ако је воља народа ако чврста и јака нико не може да је сломи.

 

Подсјећамо, данас, пред Судом Бих, почиње процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића. Поступак ће бити спровден на основу измјена закона које је наметнуо Кристијан Шмит.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести