НОВОСТИ

Тадић: Враћање оптужнице доказ да је није било могуће ни саставити

21/08/2023

Враћање оптужнице Тужилаштва БиХ на дораду против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д.дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића у правном смислу јасно потврђује да су правници из Српске били попуно у праву када су рекли да такву оптужницу уопште није било могуће ни саставити, изјавио је Огњен Тадић, савјетник предсједника Републике.

 

Тадић је појаснио да не постоје потребни елементи који се тичу и постојања самог закона или постојања кривичног дјела.

 

– Правно није могуће написати оптужницу у којој се тражи кривични прогон против некога због тога што је на основу спорних измјена Кривичног закона извршених од лица које и нема функцију високог представника, наводно повриједио његову вољу – истакао је он.

 

Према његовим ријечима, не треба гајити илузије да се поново неће појавити политички притисци којим ће се покушати учинити све што се може да би наставио овај процес.

 

Тадић је рекао да овај процес за директан циљ има покушај насилног устоличења Кристијана Шмита на позицију високог представника, за коју нема неопходну одлуку Савјета безбједности УН.

 

– Колико ће људи, институција, тужилаштва, судова тај дио међународне заједнице бити спреман да прегази да би дошао до свог циља, то ћемо тек видјети. На нама је, као што је то сада урадио и Суд БиХ, да кажемо да је право ове земље, каква год да је она, изнад

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести