НОВОСТИ

Гајанин: Градњом кружног тока угрожена безбједност уласка у Кампус

20/09/2024

Градњом кружног тока угрожаав се безбједност уласка у Кампус, рекао је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци.

– Неће се моћи на безбједан начин ни ући нити изаћи у кампус након отварања кружног тока. Да не буде забуне, ми желимо унапређење саобраћаја у Бањалуци. Исто тако потпуно је измјењен регулациони план. Поставља се питање зашто? – нагласио је Гајанин.

 

Он је поручио да Универзитет ни на који начин не жели да учестује у политичкој арени.

 

– Желимо да заштититимо Универзитет од утицаја са стране, да сачувамо аутономију ове установе. Очекујемо подршку и градских власти, али и ресорног министарства Владе Републике Српске коју и имамо. Однос тренутних градских власти према Универзитету уопште није добронамјеран – поручио је Гајанин.

 

Након што је недавно уведена наплата уласка у Кампус Универзитета у Бањалуци, путем наплатне рампе, Тржишна инспекција Града Бањалука хитно је реаговала и забранила наплату паркинга у Кампусу Универзитета највећег града Српске.

 

– Напомињемо да су се ранијих година у Кампусу дешавали разни немили догађаји попут саобраћајних незгода, дивљања моториста и спортских аутомобила, страдања пјешака, крађе и уништавања имовине Универзитета. Управо из тог разлога заузет је став да се учини озбиљан искорак у унапређењу безбједности у Кампусу и његовом амбијенталном уређењу. Да ли је можда некоме из градске инспекције или градске управе то засметало, имајући у виду да Град Бањалука није пружио никакву финансијску помоћ за “најљепши парк” у Бањалуци. Овакво поступање градске инспекције најоштрије осуђујемо и против њихове одлуке ћемо се борити свим правним средствима – додао је Гајанин.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести