НОВОСТИ

Дубоки наклон Станивуковићевих сарадника Кристијану Шмиту

26/05/2022

Док Кристијан Шмит суспендује законе Републике Српске, док својим одлукама подрива и отежава позицију Републике Српске, ипак га сарадници Драшка Станивуковића и сам градоначелник, као таквог срдачно дочекују у Градској управи гдје је предвиђен састанак са градоначелником.

 


Шмита у Бањалуци је обезбеђивала СИПА, а не полиција Републике Српске. А колико се осјећа Кристијан Шмит као високи представник говори и чињеница да је у Бањалуку стигао у возилима са њемачким таблицама, а не дипломатским као што је уобичајено.

Драшко Станивуковић је први политичар из Републике Српске који ће се састати са Кристијаном Шмитом, барем јавно. На том састанку наводно ће Станивуковић заузети ставове Републике Српске, иако је један од ставова да се Кристијан Шмит не признаје као високи представник, тако да је упитно какве то ставове заузима Станивуковић.

Шмита су на улазу у Градску управу дочекали Милада Шукало савјетник за друштвене дјелатности градоначелника, Тања Вукомановић портпарол и Олга Бабић запослена у Градској управи, док јавности познатија као “јахачица” из компромитујућег видеа градоначелника Станивуковића.

Интересантно је и да Градска управа обавјештава медије и грађане о апсолутно свему што Станивуковић раде, док о овом догађају нису ни проговорили.

Важно је напоменути да је прије мјесец дана на Тргу Крајине одржан скуп Слобода гдје је 20.000 грађана изразило незадовољство и протест због одлука Кристијана Шмита, да би га ПДП-ов градоначелник Драшко Станивуковић свега 100 метара даље од мјеста гдје је одржан скуп увео са великим поштовањем у институцију Републике Српске.

Остале Вијести