НОВОСТИ

Не престају реакције на јучерашњи потез града

31/08/2022

Драшко Станивуковић од Бањалуке прави Сарајево, а јучерашњи потез само је један од начина како то ради поручују из СНСД-а. На овај начин кажу само се даје аргументација другој страни да Република Српска и Срби буду третирани као геноцидан дио унутар БиХ.

 

 

“На такав начин смо им дали додатну муницију да то чине јер фактички ми смо извршили признање да смо ми то учини а такву ствар сигурно неће доживјети у Сарајеву, не само у Сарајеву ни у Мостару ни у Тузли нити вјерујем у било којем граду у Федерацији и мислим да то није добро”, рекао је Срђан Амиџић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

“Пошто се градоначелник правио да се догађај није десио у Бањалуци односно да није информисан ја морам да кажем да је потписник господин Мајсторовић, потписник одјељења за борачко инвалидску заштиту у граду Бањалука тамо присуствовао и давао изјаву у име градоначелника”, рекао је Боривој Обрадовић, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука.

 

Оштре реакције стижу и из Борачке организације Републике Српске. Сама чињеница кажу да су у овој години идентификована само четири лица потрврђује како Институт за нестала лица БиХ ради.

 

“Јадно и биједно да ми то дозволимо у нашем граду ајд покушајте то урадити у Сарајеву. МИ у Сарајево одемо да одемо да у Добровољачкој положимо вијенце и цвијеће па будемо тамо шиканирани и остало”, поручио је Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС-а.

“Једино рјешење у овом свему јесте реформа Института на који је на нивоу БиХ у смислу да се реформише његова управљачка структура или да се надлежност поново врати на институције Републике Српске”, рекао је Радан Остојић, предсједник БОРС-а

Институт за нестала лица БиХ јуче је уз одобрење и подршку градске управе обиљежио Дан несталих, када су у центру Бањалуке изложили имена Бошњака. На догађају је требао да говори и градоначелник Драшко Станивуковић, али се није појавио. Касније се правио да није упућен те да није знао шта се у граду дешава.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести