НОВОСТИ

Одборници СНСД-а оштро осудили окупљање на Тргу: „Станивуковић од Бање Луке прави Сарајево, а ово је само један од начина како то ради“

31/08/2022

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бања Лука Срђан Амиџић и Боривој Обрадовић на прес конференцији одржаној у просторијима ове странке осудили су јучерашње окупљање на Тргу Крајине, а које је организовао Институт за нестала лица БиХ и изложио искључиво бошњачке жртве, а под диригентском палицом градоначелника Драшка Станивуковића.

 

Срђан Амиџић и Боривој Обрадовић

 

„На моју личну срећу ја не припадам овој категорији становништва, међутим колико видим они који припадају категорији становништва која је доживјела губитке, они су осудили такав приступ поготово јер је према званичном протоколу било предвиђено и обраћање градоначелника. Ми стално говоримо о помирењу и то је једна универзална идеја, али се мост гради с обе стране“, реко је одборник Амиџић.

Амиџић додаје како је оваквим потезом руководства Града на челу са Драшком Станивуковићем дата аргументација политичком Сарајеву да се Република Српска и српски народ и даље третирају као геноцидан дио унутар БиХ.

„Овакво нешто нећете доживјети ни у Сарајеву, ни у Мостару ни у Тузли као нити било ком другом граду у Федерацији БиХ. Ви имате примјер гдје у Бању Луку дође градоначелник Сарајева, како би наш народ рекао машућих шака и том истом градоначелнику се поклони комад Бање Луке, а с друге стране вам дође градоначелник Београда, који донира средства за изградњу школе у Ади, а ви њему поклоните књигу“, наставља Амиџић.

Он додаје и да су као одборници у Скупштини Града претрпили одређене притиске, а један од поменутих је приједлог градоначелника Станивуковића да за његовог замјеника буде изабрана Милада Шукало.

„Уважавајући ставове сваког појединца ја желим да истакнем да је госпођа Милада Шукало 2004. године у Коњицу била на листи Хариса Силајџића који се отворено и јавно залагао да Република Српска не треба да постоји. Дозвољавам да госпођа Милада мисли да би се тако боље живјело у читавој БиХ па и у Бањој Луци, али исто тако не дозвољавам да мени неко намеће да ћу ја овако боље живјети. С друге стране на првобитним функцијама Града су људи који су били битне функције унутар СДП-а. Зато не треба да вас чуди јучерашњи догађај. Зашто неко није зовнуо и Милорада Којића па да и ми урадимо нешто такво“, закључује Амиџић.

Одборник Обрадовић се такође надовезао на јучерашњи догађај те је истакао како је градоначелник изјавио како није био упознат са догађајем, потписник Мајсторовић Одјељења за борачко – инвалидску заштиту присуствовао тамо и дао изјаву умјесто градоначелника.
„Ја позивам градоначелника да са тимом својих људи када буде годишњица Добровољачке у Сарајеву да запали тамо свијећу и положи цвијеће да види како ће бити дочекан. Тако ће неких много ствари научити. Од Бање Луке прави Сарајево,а ово је само један од начина како то ради“, закључује Обрадовић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести