НОВОСТИ

Ђајић: Омогућити још квалитетније лијечење обољелих од мултипле склерозе (ВИДЕО)

30/05/2022

У Бањалуци је обиљежен Свјетски дан мултипла склерозе. Указано је на положај обољелих у друштву, али и значају ране дијагностике с циљем правовременог лијечења.

 

ђајић

Владо Ђајић

 

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да са својим колегама жели да пронађе могућност још бољег и квалитетнијег лијечења обољелих од мултипле склерозе.

– Данас сам дошао да подржим обољеле и као директор највеће здравствене установе у Републици Српској, али и као специјалиста неуролог. Заједно смо радили много, али сматрамо да може и боље и обећавам да ћемо учинити све да обољели од ове болести у Српској имају третман као обољели у много развијенијим земљама – рекао је Ђајић.

Предсједник Удружења обољелих од мултипле склерозе Мирослав Вукомановић у 26 години открио је да има мултипла склерозу, са којом живи већ 12 година. Иако нема прецизних података, на подручју Републике Српске, више је од 2.000 обољелих од ове болести.

 

Видео ОВДЈЕ

 

Вукомановић каже да се обољели од те болести сусрећу са бројним проблемима, првенствено када је ријеч о лијековима, те са дискриминацијом оних који не могу да остваре своја права у смислу увећаног радног стажа.

Доктор у УКЦ-у Сања Гргић рекла је да је веома важно да обољели од мултипле склерозе имају обезбијеђену терапију и нагласила да током пандемије нико од пацијената није остао без лијека.

Обиљежавањем Свјетског дана борбе против мултипле склерозе удружење из Српске жели да скрене пажњу јавности на обољеле од ове тешке болести и на њихов положај у друштву.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести