НОВОСТИ

Амиџић: Станивуковић би имао подршку опозиције да је проблем сукоб са СНСД-ом

15/02/2024

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић каже за АТВ да стање у Бањалуци није проузроковао сукоб ПДП-а и СНСД-а. Да је тако, Станивуковић би имао подршку опозиције која му је помогла да дође на позицију градоначелника и не би било подјела у ПДП-у.

 

Он истиче да је стање у Бањалуци важно за Српску, односно да јака Бањалука треба за јаку Републику Српску.

“Данас Бањалука није јака. Политике које спроводи градска администрација не наилазе на одобравање. Не СНСД-а, него опозиционих партија. Господин Станивуковић не може да добије подршку опозиционих партија које су против СНСД-а. Је л’ говори то нешто? Изгубио је подршку оних са којима је заједно дошао. И унутар ПДП-а постоје људи који мисле да то није добро. Ја, када бих осјетио да не радим добро посао којим се бавим, тог момента бих напустио тај посао. Знате зашто бих напустио? Зато што имам своје занимање. Обожавам бити на факултету. Имам шта радити. Ако не знам радити ово што ми је повјерено, ако не могу испунити то, напустио бих и отишао бих радити оно што знам. У градској администрацији Бањалуке то није тако”, каже Амиџић.

Он поручује да стање у Бањалуци није проистекло из сукоба СНСД-а у ПДП-а. Да је тако, Станивуковић не би губио подршку опозиционих партија са којима је и дошао на мјесто градоначелника и не би било сукоба унутар ПДП-а.

“Они да виде да је овдје ријеч о опструкцији СНСД-а, они би се хомогенизовали око градске администрације. Али нису. Политика града је политика изговора. Када нешто не урадите крив вам је неко други, а када урадите уз помоћ скупштинске већине заслужан сам само ја”, каже Амиџић.

Иако се његово име спомиње као могући кандидат за градоначелника Бањалуке, он поручује да му то импонује, али да има људи у СНСД-у са озбиљним квалификацијама који свој посао могу да раде подједнако квалитетно.

О послу Генералног секретара СНСД-а
На питање постоје ли фракције у СНСД-у, Амиџић истиче да је тако нешто нормално.

“Одете на славу и ту унутар фамилије имате четири-пет струја, а да нећете имати фракције у тако великом систему. То је природно и постоји у свим партијама. Битно је лидерство. Из те разноликости и тих струја када људе саслушате добијете некада и добра рјешења. То не значи да ако ја размишљам на један начин, онај што размишља на други начин да није добар. У политици је најважније да побиједите своје сујете. Природно је да када одете у локалне заједнице које праве добре ствари да ја од тих људи могу да учим”, каже Амиџић.

Говорећи о локалним заједницама гдје је ситуација лошија, Амиџић истиче да ће и то бити размотрено.

“Не може неко бити предсједник Општинског одбора само да би могао да одлучује о именовању директора који је припао том региону или других функција. Треба да буде члан СНСД-а, да уђе међу народ, саслуша људе и разговара с њима. Политика се не може водити само по кафанама и унутар странке. Политика се мора водити са људима на које се она односи. Ако не чујете обичног човјека, његова размишљања, надања, не можете да заузмете исправан курс. Узећемо мјесец дана пред себе да обиђемо сваку општинску и градску организацију. Послије тих разговора моћи ће се стећи објективнија слика”.

Он поручује да СНСД прави одличне резултате и да је његова жеља да буду још бољи. То захтијева много посла унутар странке.

“Идентификовати нераднике и фолиранте, који своје политичко дјеловање виде да ухвате Милорада Додика и њему пренесу своје мишљење, а када га позовете да се оде на парастос, да се обиђе нека манифестација, немају никада времена. Ти су ме увијек највише нервирали и увијек воде причу око политике. Знају нпр. ако је у питању Бањалука шта треба урадити у Дебељацима, али када им кажете Дебељаци они се окрену на другу страну. Како то можеш да разумијеш, ако ниси био на терену?”, каже Амиџић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести